Veszprém megye
vosz.jpg  Vpmegye.jpg
Arany támogatóink
 
 
 
 
 
Prof. Dr. Veress Gábor (2013. Magyar Tudomány)
 
PRIMA DÍJASOK MA
 
 
A legelső megyei Prima díjakat több, mint 10 éve adta át a VOSZ Veszprém megyei Szervezete.

 
 
Prof. Dr. Veress Gábor
a balatonfüredi
Állami Szívkórház
igazgató főorvosa
2013-ban kapott
Veszprém megyei Prima Díjat Magyar Tudomány kategóriában.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prof. Dr. Veress Gábor általános és középiskolai tanulmányait Pápán végezte. 1968-ban orvosi diplomát szerzett a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, 1997-ben a budapesti Közgazdasági Egyetem menedzserképző szakán diplomázott. 1973-ban belgyógyászat, 1981-ben kardiológiai és 2007-ben kardiológiai rehabilitációs szakvizsgát tett. 1979-ben az orvostudományok kandidátusa, majd 1997-ben PhD és habilitációs doktori fokozatot szerzett. Egyetemi magántanár a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen.

Több hazai és külföldi (USA, Németország, Anglia, Ausztria) tanulmányútja után 1979-től a balatonfüredi Állami Szívkórház osztályvezető főorvosa és a klinikai szívelektrofiziológia és pacemaker műtő vezetője. 1984-től tudományos főigazgató helyettes, 1996-tól az intézet főigazgató főorvosa. 2005-től Megyei Kardiológus Szakfőorvos.

170 tudományos dolgozata jelent meg, ebből 40 európai és tengeren túli szaklapokban. 3 könyv és 30 könyvfejezet is jelzi tudományos, szakmai és kutató tevékenységét. Több egyetemen részt vett a medikusoktatásban és szakorvosok képzésében. Számos szakmai tudományos társaságban vezetőségi, titkári és elnöki funkciót töltött be. 1996-2004-ig az Európai Kardiológiai társaság (ESC) kardiorehabilitációs munkacsoportjának vezetőségi (necleus-tag) tagja és részt vett több európai szakmai módszertani levél megfogalmazásában. Számos hazai és nemzetközi kongresszus, symposium főszervezője Balatonfüreden.
Több cikluson át a Kardiológiai Szakmai Kollégium majd Tanácsadó Testület tagja.

2003-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjét,
2004-ben a Gábor György Szakmai Nagydíj és Emlékérmet.
2009-től Balatonfüred Díszpolgára,
2013-ban a tudomány kategóriában a Veszprém-megyei Príma Díjat,
2015-ben Veszprém-megyei Érdemrend kitüntetést, majd a Magyar Nemzeti Bank „Értékteremtők” díját nyerte el.
2016-ban a Balatonfüredi Városi Önkormányzat a „Kultúra Nagykövete” címmel tüntette ki.


Igazgatása alatt (1996-tól napjainkig is) a füredi Szívkórház országos kardiológiai rehabilitációs tevékenysége mellett Veszprém megye szívgyógyászati központjává fejlődött.
Az invazív kardiológiai beavatkozások (pacemaker – ICD implantáció, szívelektrofiziológiai vizsgálatok, radiofrekvenciás abláció, coronaria inervenciók, stent beültetések) rutinszerű alkalmazásával és a sürgősségi kardiológiai ellátás szervezésével és biztosításával a régióban a szívinfarktussal kapcsolatos halálozás jelentősen csökkent.


Nős, két lánya Viktória és Gabriella és tőlük négy unokája Dávid, Dániel, Gréti és Laura van. 
PRIMA Jelöltállítás
social network
face.jpg   twi.jpg
Ezüst támogatóink
 
Bronz támogatóink
 
 
 
Pártolóink:
 
 
 
 
   
INweb Informatika