Megyei Prima Díj
Veszprém megye
  
Arany támogatóink
 



 


 
 
 
Hírek » Átadtuk az idei Prima Díjakat _ Veszprém megyében immár 15. alkalommal

Büszkén és örömmel jelentjük be, hogy a
2019. évi Veszprém megyei Prima Díjazottak

az Orlando Énekegyüttes Magyar Zeneművészet  kategóriában, Halmos Ferenc  Magyar Képzőművészet kategóriában és Prof. Dr. habil Abonyi János Magyar Tudomány kategóriában.

 
 
 
Tizenötödik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezetének Veszprém Megyei Prima gálát a Megyeházán, ahol a megyei Prima díjak mellett a megyei Év Vállalkozója Díjat és a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj is átadásra került.

A Veszprém Megyei Év Vállalkozója Díjat Vámosiné Durecz Adrienn és Vámosi András, az árnyékolókat forgalmazó Waremagyarország Kft. tulajdonosai, Végh András, az egyedi és kis-sorozatban gyártott gép- alkatrészek, szerszámok és készülékek, valamint célgépek tervezésére és gyártására szakosodott Solidsteel Kft. ügyvezető igazgatója és Bolvári Dániel, a Ciruskate Kft gördeszka manufaktúra tulajdonosa vehette át. 
 
 
 
 
A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalás Díjat a Vackoló Közhasznú Állatvédő Egyesületnek ítélték oda a döntnökök. A szervezet az elmúlt 13 évben több száz hontalan kutyát juttatott otthonhoz, kitartó munkával pedig állatmenhelyet hoztak létre, ami térségünk jelenleg legmagasabb létszámú állatotthona.

A Megyei Prima Díjat Magyar Zeneművészet kategóriában az Orlando Énekegyüttes vehette át. Az együttes Veszprémben alakult 2000-ben Vikman Pál művészeti vezetésével. Az együttes kifejezetten a régizene művelésére, előadására, a vokális polifónia minél szélesebb körben való megismertetésére jött létre. Az együttes 2016-ban kibővült, jelenleg 16 tagja van. Az Orlando repertoárján elsősorban egyházi művek szerepelnek. Az együttes talán legnagyobb hagyományú koncertsorozata az Adventi és a Nagyheti Zenés Áhitatok sorozata volt. Amellett, hogy az együttes rendszeresen szolgál Veszprémben és környékén egyházi ünnepeken, évről-évre önálló koncertekkel is jelentkezik. A 2013-tól megrendezett Veszprémi Régizenei Napoknak kezdetektől résztvevője, 2019-től főszervezője.
 
A Magyar Képzőművészet kategória díjazottja Halmos Ferenc. 1956-ban Pécsett született. A Veszprémi Vegyipari Egyetemen szerezett diplomát, majd Kutató-fejlesztő-tervező szakmérnöki képesítést. 1978 óta foglalkozik kerámiával. 1989-től 3 éven keresztül kerámiatechnológiát tanított az Iparművészeti Főiskolán, ez évtől dolgozik önálló keramikusként. Részt vett számos műemlék középület kerámia díszeinek felújításában. Ilyenek Veszprémben a Katolikus Iskola és a Polgármesteri Hivatal. 1993-ban tagja lett a Veszprémi Művész Céhnek, majd 1996-ban nyert felvételt a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületébe.
 
Magyar Tudomány kategóriában prof. dr. Abonyi János vehette át az elismerést. Abonyi János Szombathelyen született 1974-ben. A Pannon Egyetemen szerzett vegyészmérnöki oklevelet, majd PhD fokozatot. A Magyar Tudományos Akadémia doktora címet 2011-ben nyerte el. Jelenleg a Pannon Egyetem egyetemi tanára, a Mérnöki Kar dékánhelyettese, Lendület kutatócsoport vezetője. Kutatási területe az irányítástechnika, az adatbányászat, a számítási intelligencia mérnöki alkalmazásai, a minőségügy, a folyamatmenedzsment és a hálózattudomány területére sorolható kérdésekkel foglalkozik. 2017-ben a Magyar Tudományos Akadémia nagy presztízsű Lendület pályázatán ötéves időtartamra kutatócsoport létrehozására nyert lehetőséget. Csoportja valóban óriási lendülettel végzi a munkát, havonta publikálva értékes tudományos eredményeket a nemzetközi szakfolyóiratokban. Abonyi János mintegy 300 publikáció, köztük három könyv szerzője. Munkáit eddig 4500-szor idézték. A vezetésével fejlesztett programcsomagnak több mint 15 ezer regisztrált felhasználója van. Abonyi János nemcsak kutatóként, hanem tanszék- és intézetvezetőként is bizonyította kiváló szervezőkészségét.
 
 
 
 
 
forrás: vehir.hu
 
 
 

social network
face.jpg   twi.jpg
Ezüst támogatóink
 
Bronz támogatóink
 
 
 
Pártolóink:
 
 
 
 
   
INweb Informatika