Megyei Prima Díj
Veszprém megye
  
Arany támogatóink
 



 


 
 
 
Hírek » Prima Díj 2021. Veszprém
A füredi kultúra motorja, egy szobrászművész és egy hegedűkészítő lett 2021 megyei Prima díjasa
 
Cserép László, Diénes Attila és Sümegi Elemér vehette át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által odaítélt megyei elismeréseket péntek este a Megyeházán. A Hester’s Life és a Reál-M Kft. vezetői az év megyei vállalkozói díjakat hozták el.
 
 
 
Az év megyei vállalkozói
A 2021. évi "Megyei Év Vállalkozója Díjat" elsőként Porkoláb Eszter és Kráml Dávid, a Hester’s Life egészséges reggelizőpelyheket, és cereáliákat előállító Fine Factory Kft. tulajdonosai vehették át. Vállalkozásuk mára több mint 800 ezer terméket állít elő éves szinten. A fejlesztéseknek köszönhetően a következő években ennek sokszorosára is képesek lesznek. Export tevékenységüket idén indították el és máris jelen vannak a skandináv boltok polcain.
A kategória másik díjazottja Ernyei István, a fuvarozással és logisztikával foglalkozó Reál-M Kft. ügyvezető igazgatója lett. Az 1991-ben alapított vállalkozás Veszprém megye egyik legnagyobb, legtöbb fuvarfeladatot végrehajtó nemzetközi szállítási és logisztikai vállalata. Éves árbevételük meghaladja a másfél milliárd forintot. A Reál-M Kft. mintegy 10 éve stabil, 100-110 fős állandó dolgozói létszámmal rendelkezik, biztos megélhetést garantálva munkavállalóinak. Partnereik elsősorban multinacionális autóipari beszállítók, akiknek 15 éve just-in-time rendszerben szállítanak.
 
 
A három megyei kiválóság
A " közművelődés" kategóriában a balatonfüredi kultúra motorjaként is ismert Cserép László vehette át elsőként a díjat.
„Cserép László történelem és filozófia szakos tanár. 1984-től 1992-ig tanár a balatonfüredi Széchényi Ferenc Szakközépiskolában, 1992-től a Balatonfüredi Polgármesteri Hivatal osztályvezetője. A Magyar Történelmi Társulat, a Magyar Filozófiai Társaság és a Millenniumi Jókai Emlékbizottság tagja. 1993-tól a Salvatore Quasimodo Alapítvány kuratóriumi tagja, titkára, a Quasimodo-díj zsűri-tagja és titkára. 2000-től a Hamvas Béla Asztaltársaság titkára. A Tempevölgy folyóirat és korábban a Hévíz c. kulturális folyóirat szerkesztője.
 Balatonfüred város Művelődési, Oktatási, Sport és Idegenforgalmi osztályvezetője. Évtizedek óta Balatonfüred kulturális életének motorja.
 A Füredre jellemző gazdag irodalmi, művészeti, színházi és egyéb kulturális programok Cserép László áldozatos, kitartó szervező munkájának köszönhetők. Nagy szerepe van Balatonfüred kiállítóhelyeienek, mint a Vaszary Galéria, Jókai-ház létrehozásában, kiállításainak szervezésében, továbbá közvetve részt vett a Helytörténeti Gyűjtemény, Vitorlázeum, Magyar Fordító Ház létrehozásában. Az országos hírű Anna-bálok fő szervezője és számtalan további balatonfüredi kulturális program mögött az ő munkája van”- állt a laudációban.
 

 
 
 

social network
face.jpg   twi.jpg
Ezüst támogatóink
 
Bronz támogatóink
 
 
 
Pártolóink:
 
 
 
 
   
INweb Informatika